Anders Dræby

 

Er født i Aarhus i 1972 og har boet på Nørrebro i København siden 2008.  Har en fireårig professionsdoktorgrad i eksistentiel terapi fra Middlesex University, der blev afsluttet med en PhD-afhandling om læring i psykoterapi. Desuden har Anders en grunduddannelse i integrativ psykoterapi fra Regent’s University London og to tilvalgsuddannelser i psykologi fra Aalborg Universitet. Endelig er han oprindeligt Cand. Mag i Idéhistorie og filosofi samt Master i humanistisk sundhedsvidenskab og praksisudvikling fra Aarhus Universitet.

Anders har arbejdet med mennesker, siden han var 19 år gammel, og var i flere år leder af den psykologiske rådgivning på DPU. I dag har han privat praksis i Knabrostræde i København, og udover at undervise ved Psykoterapeutisk Institut er han også tilknyttet New School of Psychotherapy and Counselling i London under Emmy van Deurzen. Desuden fungerer han som eksistentiel supervisor i forskellige sammenhænge, både for læger, psykologer og psykoterapeuter. Endelig har han i mange år undervist i filosofi og idéhistorie i forskellige sammenhænge: Både jødisk-kristen, græsk-romersk, indisk og kinesisk, mellemøstlig, eksistentiel og pædagogisk filosofi.

Anders har også i gennem det meste af sit voksenliv skrevet og redigeret en del bøger og artikler, senest har hani 2018 udgivet bogen Livskunsten – filosofien om at vågne op til livet. I den forbindelse er han også interesseret i, hvordan man kan bruge det at læse og skrive på en opbyggelig måde i forhold til sit liv.

Anders har en stor interesse for den eksistentielle tilgang til psykoterapi, og de senere år har han også arbejdet med at anvende andre filosofiske terapimetoder som for eksempel stoicisme, skepticisme, buddhisme og daoisme. Anders elsker at arbejde som lærer, og  underviser ud fra den tilgang, at den studerende i sidste ende skal kunne gå ud i verden som egen lærer. Og ingen er eller behøver at være perfekte, det eneste menneske, der ikke begår fejl, er det menneske, der ikke har lyst til at få selvindsigt og lære noget.

Anders underviser på overbygningen i eksistentiel psykoterapi og har træningsgrupper.