Om os

Ideen til at skabe Psykoterapeutisk Institut opstod i vinteren 2012. Drevet af et ønske om at uddanne de bedste psykoterapeuter i Danmark og danne rammerne for en uddannelse af højt fagligt niveau, fik Emilie Bjørløw Møller og Cecilia Lundholm lov til at åbne dørene for Psykoterapeutisk Institut i starten af 2013.

Med Emilie og Cecilias fælles interesse for humanistisk og eksistentiel terapi og mange års erfaring inden for uddannelse af psykoterapeuter, var tiden moden til at skabe en ny uddannelse i Danmark. Med baggrund i det nu hedengangne Psykoterapeutiske Institut i Jorcks Passage i København, kunne Emilie og Cecilia tage mere end 30 års erfaring i uddannelse af psykoterapeuter med sig i bagagen og lade dette fusionere med nye tanker og ideer for en bedre uddannelse til psykoterapeut.

Emilie og Cecilia tog det første spadestik for Psykoterapeutisk Institut, og med sig tog de flere erfarne og kompetente undervisere, der bakker op om værdierne som Psykoterapeutisk Institut bygger på og som Emilie og Cecilia står for. Værdier som rummelighed, åbenhed, integritet og faglighed er aspekter, alle undervisere udlever og arbejder med.

Dermed er Psykoterapeutisk Institut baseret på en kombination af mange års erfaring i uddannelse af psykoterapeuter og nye spændende tiltag, samt på hvad der skal til for at få det optimale ud af uddannelsen og kursisterne.

Psykoterapeutisk Institut er et lille og indholdsrigt sted. Ønsket er hellere at uddanne gode og seriøse terapeuter, end skabe en stor og omfangsrig uddannelse. Dette er med til at skabe en intim stemning, hvor der er plads til latter og tårer. Hvor der er plads til dybe teoretiske diskussioner, personligt arbejde og hyggeligt socialt samvær. På Psykoterapeutisk Institut sætter vi den individuelle relation og fornemmelse af, hvor den enkelte studerende befinder sig højt og værdsætter muligheden for at komme til at kende den enkelte studerende personligt. Således at vi sammen kan skabe rammerne for, hvordan uddannelsen kan være bedst mulig for dig.

_DSC3451-Edit cropTo hurtige til Emilie

Hvordan uddanner man dygtige psykoterapeuter?

Man uddanner blandt andet dygtige psykoterapeuter gennem terapeutiske processer samt ved at skabe et uddannelsessted hvor rummeligheden og fagligheden er i højsædet.

Hvem er dit forbillede?

Jeg har mange forbilleder, som jeg lader mig inspirere af, men når du spørger i denne sammenhæng, så er et af mine forbilleder Lise Peetz Schou, som startede Psykoterapeutisk Institut for 30 år siden. Udover Lises enorme faglige ballast gjorde, at hun havde evnen til at møde sine studerende/klienter der, hvor de gerne ville mødes. Hun havde en enestående evne til at skabe et trygt og udviklende rum.

Et andet forbillede må være Ernesto Spinelli (psykolog og psykoterapeut). Han har lært mig så meget om terapi på et eksistentielt grundlag.

Emilie om Cecilia

I de sidste mange måneder har jeg tilbragt de fleste af mine vågne timer sammen med Cecilia.

Cecilia er en meget flittig og ambitiøs kvinde, som til stadighed videreuddanner og dygtiggør sig, og jeg oplever hende som en rigtig god sparringspartner.

Cecilia besidder et smukt og roligt ydre, men er ikke bange for konflikter. Cecilia har humor og hun er empatisk, hvilket nok også er en af grundende til, at Cecilia er en dygtig underviser, som de studerende sætter stor pris på.

 

_MG_1612To hurtige til Cecilia

Hvordan uddanner man dygtige psykoterapeuter?

Svaret er enkelt. For mig handler det at være en god terapeut om “kontakt”. Det handler om at være til stede som terapeut, bruge dig selv og på samme tid være i stand til at fornemme og leve dig ind i den anden, din klient. Hvis kontakten ikke er til stede, sker der ikke ret meget.

Man uddanner derfor gode terapeuter ved at træne i “kontaktkompetencer”, mens man på samme tid udvikler en bred faglig og teoretisk ballast samt træner i at koble det terapeutiske og det faglige sammen.

Hvem er dit forbillede?

Mit første forbillede var min mormor Selma. Hun var en sej og modig kvinde, der kæmpede mod krig og fattigdom, og som modstandskvinde mod tyskerne. Vi havde et meget specielt forhold, og jeg tror jeg skylder hende min forstand.

Et andet forbillede er en person der hele tiden er i udvikling, Lise Peetz-Schou, min tidligere underviser og supervisor. Hun er utroligt stærk fagligt og skarp menneskeligt, og Lise lærte mig meget af det, jeg kan i dag, og det er jeg Lise meget taknemmelig for.

Mit seneste forbillede er Susan Hart for hendes enorme styrke, skarphed og entusiasme. Den smitter.

Cecilia om Emilie

Emilie er min kollega og medejer. Det første jeg tænker på, når jeg tænker på Emilie er, at hun er et meget fint menneske, og at jeg føler mig heldig at havde lært hende at kende.

Emilie giver tryghed, og jeg føler mig tryg sammen med hende, fordi hun er ærlig og siger, hvad hun tænker og føler. Derfor har jeg 100 % tillid til hende som medejer.

Samtidig er Emilie et af de mest ordentlige mennesker, jeg har mødt. Det lægger jeg mærke til, når jeg ser hende sammen med hendes familie eller venner samt i mange af hendes forhold til andre. Men også hendes faglighed i forhold til klienter og til de studerende, og så går Emilie aldrig på kompromis med sin etik eller sine værdier i forhold til, hvordan man er over for andre.

Men Emilie er også meget inspirerende og sjov at være sammen med. Hun har mange ideer og tanker om tingene, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med hende fremadrettet.