Kvalitetsvurdering

Certifikat

Kvalitetsvurdering

Titlen til psykoterapeut er desværre ikke beskyttet. Der er mange årsager til dette, og vi finder det ikke gavnligt, at der således er et gråt marked for terapeuter, hvis uddannelse er af svingende kvalitet.

Heldigvis har Dansk Psykoterapeutforening i samarbejde med konsulentvirksomheden Reflektor, udarbejdet en kvalitetsvurdering af psykoterapeutuddannelser. En kvalitetsvurdering baseret på kriterier oprindeligt opstillet af et tværministerielt samarbejde i 2004. Vurderingen er frivillig for uddannelsesstedet og foregår i privat regi.

Kvalitetsvurderingen sikrer, at et vurderet uddannelsessted lever op til krav om høj faglighed, veluddannede undervisere, stabil økonomi og andre lignende kriterier, der er med til at sikre, at studerende får en god og lødig uddannelse.

Et af de første skridt, vi på Psykoterapeutisk Institut tog, var at ansøge og igangsætte denne kvalitetsvurdering, fordi vi mener, at det er ganske relevant for studerende og for det faglige miljø som sådan. Og er  fra d.1 juli 2013 evalueret, godkendt og lever op til de ministerielle krav for psykoterapeutiske uddannelser.

Du kan læse mere om os på www.reflektor.nu  samt på Dansk Psykoterapeutforenings hjemmeside www.psykoterapeutforeningen.dk.