fbpx
Menu
Menu

Anders Dræby

Er født i Aarhus i 1972 og har boet på Nørrebro i København siden 2008.  Har en fireårig professionsdoktorgrad i eksistentiel terapi fra Middlesex University London og en grunduddannelse i integrativ psykoterapi fra Regent’s University samt to tilvalgsuddannelser i psykologi. Endelig er han oprindeligt Master i humanistisk sundhedsvidenskab og praksisudvikling samt Cand. Mag i Idéhistorie og filosofi og har praksisuddannelser i sygepleje, coaching og vejledning.
Anders har arbejdet i praksis med mennesker, siden han var 19 år gammel, og han var i mange år leder af den psykologiske rådgivningsenhed på Aarhus Universitet. Han har også arbejdet med psykiatrisk sygepleje, specialpædagogik, vejledning og coaching. I dag har han privat praksis i Knabrostræde i København, og udover at undervise ved Psykoterapeutisk Institut er han også tilknyttet New School of Psychotherapy and Counselling i London under Emmy van Deurzen. Desuden fungerer han som supervisor både internationalt og i Danmark for læger, psykologer og psykoterapeuter.
Anders arbejder også med forskning i psykoterapi, og hans PhD-afhandling var en empirisk undersøgelse af læringsudbyttet i eksistentiel terapi og kognitiv adfærdsterapi. Han er vejleder på forskningsprojekter i psykoterapi og er tilknyttet The Existential Research Academy i London, der har fokus på evidensbasering af eksistentiel terapi. 

Anders har også igennem det meste af sit voksenliv skrevet og redigeret en del bøger og artikler om både terapi, psykologi, pædagogik og filosofi, senest har han i 2018 udgivet bogen Livskunsten – filosofien om at vågne op til livet. I den forbindelse er han også interesseret i, hvordan man kan bruge det at læse og skrive på en opbyggelig måde i forhold til sit liv.
Anders har en stor interesse for den eksistentielle tilgang til psykoterapi, og han er meget optaget af, hvordan det enkelte menneske i praksis kan få mulighed for at være tro mod sig selv og føle sig hjemme i sit eget liv. Anders arbejder med forskellige eksistentielle metoder, og han bruger også elementer fra humanistisk terapi i sin praksis. Han har i det hele taget et meget humanistisk livssyn og lægger stor vægt på de menneskelige værdier og vores frihed til at finde mening og mål i livet. De senere år har Anders desuden arbejdet med at anvende andre åndelige og filosofiske terapimetoder fra for eksempel stoicisme, buddhisme og daoisme.
Anders elsker at arbejde som lærer, og underviser ud fra den tilgang, at den studerende i sidste ende skal kunne gå ud i verden som sin egen lærer. Og ingen behøver at være perfekte, det vigtigste er nysgerrigheden og åbenheden for at få selvindsigt og lære noget.
Anders underviser på overbygningen i eksistentiel psykoterapi og har træningsgrupper.

Scroll til toppen

Tilmeld dig infoaftenen

  • Nørre Farimagsgade 13, 2 th, 1364 København K​
  • D. 26 marts
  • Kl. 17.30-19.30

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.