fbpx

Birgitte Karlshøj

Birgitte er underviser i ‘Udviklingspsykologi og tilknytningsmønstre’, ‘Skam og skyld’, ‘Kroppen i terapi’ og ‘Vrede og grænser’ på Psykoterapeutisk Institut. Hun er desuden holdlærer på basisuddannelsen, og besidder derfor flere funktioner på uddannelsen. 

Birgitte har stor erfaring med at etablere det autentiske møde og inddrage kroppen i den terapeutiske dialog. 

Birgitte er uddannet psykoterapeut og er optaget af Psykoterapeutforeningen (MPF). Hun er desuden uddannet psykoterapeut, LEP, en somatisk-emotionel-fokuseret psykoterapi, samt Danse- og Bevægelsesterapeut ved Institute for Life Energy therapy, Europa. Desuden har Birgitte en toårig efteruddannelse i Neuroaffektiv psykoterapi v/ Marianne Bentzen og en toårig supervisoruddannelse.

Derudover har Birgitte stiftet Instituttet ‘Krop og Ressourcer’, som er en praksis med individuel- og gruppepsykoterapi, supervision samt konsulentvirksomhed med sundhedsfaglige og ergonomiske opgaver. Hun er også medstifter af projektet ‘Kropkultur og Natur’. 
Birgitte har desuden mange års erfaring som underviser på den danske Danse- og Bevægelsesterapeutiske uddannelse, samt supervisor og terapeut for de studerende. 

Gennem sin terapeutiske karriere har Birgitte arbejdet med næsten alle målgrupper, og har de seneste 12 år specialiseret sig i traumer og senfølger i forbindelse med et skadeligt forbrug af rusmidler via sit arbejde som psykoterapeut på KKUC. 
Derudover har Birgitte de seneste fire år implementeret ‘Self Determinations Theory’ og ‘Selvebestemmelse, Kompetencer og Samhørighed’, i det terapeutiske rum. Dette er et solidt grundlag for at arbejde med vanskelige målgrupper, og for at yde supervision og uddannelse til professionelle, der arbejder med temaer som seksualitet, identitetsproblemer, afhængighed samt eksistentielle livsproblematikker. 

I den psykoterapeutiske proces orienterer Birgitte sig mod oplevelse og fortælling, og evner på en avanceret måde at arbejde med emotionel regulering i terapiprocessen. Med baggrund som idrætslærer og bevægelsespædagog har det været naturligt for Birgitte at inddrage kroppen i psykoterapi. Hun har hertil forfinet metoder fra flere terapeutiske og pædagogiske traditioner, såsom bevægelsespædagog (certificeret) og danseterapi (certificeret). Yderligere har Birgitte arbejdet med bevidst nærvær gennem mindfulness-teknikker og yoga m.m.
Hun har også mange års erfaring og samarbejde med undervisere fra Vækstcenteret i relation til meditation og selvudvikling. Hun har deltaget i retreats med Saki Santorelli (leder af center for Mindfulness in Medicine, v/ Massachusetts). 

Birgittes speciale er at bruge kroppen som medspiller – og kroppen som inspiration og ressource for psykisk bevægelse og udvikling i psykoterapi. Hun er inspireret at livets intelligens, og i ikke at stå i vejen for den menneskelige organismes egen evne og stræben mod naturlig vækst. 

 

 

 

 

Tilmeld dig infoaftenen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.