fbpx

Certificering

Velkommen til en ny og spændende tid i vores udviklingsarbejde hen imod et højere niveau og en beskyttelse af vores titel som psykoterapeut.

Psykoterapeutisk Institut er certificeret af Dansk Psykoterapeutforening via Crossfields Europe og opfylder alle ministerielle krav. Evalueringen er et privat kvalitetssikringssystem og det er frivilligt for uddannelsessteder at lade sig evaluere efter disse kriterier. Kvalitetsvurderingen sikrer, at uddannelsesstederne lever op til krav om høj faglighed, veluddannede undervisere, stabil økonomi og andre kriterier, der sikrer en god uddannelse. Psykoterapeutisk Institut bliver certificeret hvert fjerde år og er netop blevet gen-certificeret i december 2023.

På Psykoterapeutisk Institut handler det ikke kun om at uddanne dygtige psykoterapeuter. Vi ønsker også at kunne bidrage ansvarligt til de mange mentale sundhedsopgaver, som er i vores samfund. Da ingen psykoterapeutuddannelser på nuværende tidspunkt kan blive statsgodkendte, er vi sammen med Dansk Psykoterapeutforening og flere andre psykoterapeutuddannelser indgået i et fagfællesskab, der skal føre til, at vi kan blive niveauvurderet på niveau 7 hos Danmarks Akkrediteringsinstitution.

Vi er stolte af den kvalitet, vores uddannelse allerede har, og vi ved, at flere psykoterapeuter kan bidrage positivt til et presset sundhedssystem. På Psykoterapeutisk Institut er det i denne proces afgørende at finde balance mellem både at sikre de praktiske kvaliteter, som en psykoterapeut har, og samtidig lade sig informere af og inddrage kvaliteten af forskningen på vores fagområde.
Processen til at nå dertil er vi allerede i gang med, hvilket kan medføre ændringer i studieordningen, efterhånden som nye tiltag falder på plads.

Målet med niveauvurderingen er, at alle psykoterapeutuddannelser, der er certificeret af Dansk Psykoterapeutforening, bliver indplaceret på ét og samme niveau, så de kan sammenlignes med andre uddannelsesniveauer i Danmark og Europa. Dette vil gøre det muligt for os som psykoterapeuter at bidrage med vores professionelle arbejde i sundhedssystemet.

Du kan læse mere om os på Dansk Psykoterapeutforenings hjemmeside www.psykoterapeutforeningen.dk.

Tilmeld dig infoaftenen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.