fbpx

Sofie Egmont

Sofie har en Mastergrad i psykologi fra Aarhus Universitet, og er ansat som faglig leder i KKUC. 

På Psykoterapeutisk Institut underviser hun i eksistentielle grundvilkår, afhængighed, skam og skyld. Oprindeligt er Sofie uddannet psykoterapeut fra PI i 2002 og har mange års erfaring i det terapeutiske arbejde. Hun har særlig stor erfaring med at arbejde med mennesker, der både har traumeproblematikker og et skadeligt forbrug af rusmidler. 

Sofie tilbyder desuden både træningsgrupper, terapi og supervision, og er derfor en del af mange af uddannelsens aspekter. 

I terapien lægger hun således vægt på individuelt tilrettelagte terapiforløb, da det enkelte menneskes udfordringer altid er sammensatte og derfor aldrig ens. Sofie møder mennesker i livet udfordringer med et eksistentielt blik, da hun oplever, det giver ro og samhørighed. I arbejdet knytter hun også metoder såsom “positiv reformulering” af destruktiv adfærd, da denne metode har en særligt skamreducerende effekt. Med hendes fokus på trivsel supplerer hun samtidig den traditionelle tilgang til traumer. 

I sit Masterprojekt har hun valgt at fokusere på forskningen omkring menneskers trivsel. Det supplerer fint den traditionelle viden omkring det menneskelige sinds udfordringer, som vi allerede ved meget om. Vi ved til gengæld langt mindre om, hvad der skal til for, at sindet trives. I den forbindelse arbejde Sofie i en vidensgruppe på Aarhus Universitet, som dykker ned i forskningen omkring trivsel. Her med særligt fokus på teorien omkring betydningen af “Selvbestemmelse og trivsel”, er Sofie optaget af. 

Hun er også uddannet instruktør i Psykisk Førstehjælp fra Psykiatrifonden og underviser løbende i det. 

  

 

 

 

 

 

Scroll til toppen

Tilmeld dig infoaftenen

  • Nørre Farimagsgade 13, 2 th, 1364 København K​
  • D. 12 august 2021
  • Kl. 17.30-19.30

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.