fbpx

Vibeke de Lichtenberg

Vibeke er uddannet psykoterapeut (MPF), supervisor, småbørnskonsulent, jordemoder og har en kandidatgrad i pædagogik og sociologi. 

Hun har som lektor på Jordemoderuddannelsen god erfaring med at præsentere kompleks psykologisk teori og gøre det nærværende og anvendeligt. Vibeke har fokus på tilknytning og opvækstens betydning og en fænomenologisk eksistentiel forståelse af krise, tab og sorg. Vibekes måde at undervise på tager udgangspunkt i det relationelle, det møde, der skal finde sted, og i hvad der sker i det enkelte individ, og hvilken betydning det har, at vi kender os selv og vores egne reaktioner, mønstre og eksistentielle erfaringer. 

I det terapeutiske arbejde lægger Vibeke vægt på relation, tillid og ligeværd, hvor udgangspunktet er, at vi alle har vores egen subjektive måde at være i og forstå verden på, og at det er netop der, vi må møde den enkelte. Vibeke arbejder ud fra tanken om, at terapi er hjælp til at forstå sig selv, sine mønstre og strategier. Når man forstår, hvad man gør, og hvorfor man gør det, så får man mulighed for at træffe valg og gøre noget andet.  Indsigt og refleksion over følelser, situationer, mønstre og relationer giver nye handlerum og inspiration til at skabe udvikling og forandring. 

Vibeke har udover individuel terapi bred erfaring med grupper og gruppedynamik, også når det er udfordrende og sårbart, og hun har udover sin egen terapeutiske praksis, gennem sit arbejde i TUBA fået erfaring og viden inden for det terapeutiske arbejde med unge med opvækstbetingelser præget af misbrug og omsorgssvigt. 

Vibekes tilgang til supervision tager udgangspunkt i samme forståelsesramme som det terapeutiske. Hun har arbejdet med individuel- og gruppesupervision i mange år både med studerende og færdiguddannede fagfolk, bl.a. socialrådgivere og familiekoordinatorer i børne- og familierelaterede sager. Her har fokus særligt været på fagpersonernes indre processer f.eks. oplevelser af overføring/modoverføring og at blive ramt og at føle sig forkert. 

På Psykoterapeutisk Institut underviser Vibeke på basisuddannelsen. Heraf underviser hun  i emotioner, skyld og skam og tilknytning. 

Du kan læse mere om Vibeke her på hendes hjemmeside: http://www.delichtenberg.nu

 

 

 

 

Tilmeld dig infoaftenen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.